Kanerva; hopea ja Swarovski

411379.jpg
Tehdessäni yllä olevaa riipusta, mietiskelin samalla syntyjä syviä patinoinnista. En ollut koskaan kokeillut sitä, en omista rikkimaksaa, enkä hohkakivijauhetta. Onneksi helmeilijän apu on lähellä ja Helmetin foorumista löytyi neuvoa asiaan. Tein patinoitavaksi spiraalisormuksen ja parin korupohjia. Sen jälkeen keitin kaksi kananmunaa ja kaivoin esille läpinäkyvän minigrip pussin. Munat pussiin, osaset perään niin että eivät kuitenkaan ottaneet muniin kiinni. Tämän jälkeen kellosta aika ja seuraamaan patinoinnin edistymistä.

Puolen tunnin jälkeen osaset olivat saaneet ruskean sävyn, kaikkiaan osat olivat kolme tuntia pussissa. Käänsin ne välillä tasaisemman tuloksen saamiseksi. Tässä näkyvät komponentit patinoituneina.

411392.jpg

Huuhtelin osat veden alla patinoinnin jälkeen ja kuivasin hyvin. Seuraavaksi kostutin sormenpäätä niin että sain pyykinpesupulverin tarttumaan siihen ja aloin hinkata patinointia pois. Hyvin toimi systeemi, tosin harjoitusta vielä tarvitaan hyvän lopputuloksen saamiseksi. Sormuksessa oli hankalaa päästä kiinni kaikkiin kiekuroihin, korupohjissa tulos oli parempi.

Nyt pari kuvaa ennen ja jälkeen.

411412.jpg

411414.jpg

411416.jpg

411419.jpg
Kokeilu kaiken kaikkiaan oli mukavaa puuhaa ja tykästyin todella patinoituun versioon korupohjia. Kunhan tämä flunssanpoikanen tästä katoaa ja saan takaisin energian, niistä tulee jonkinmoinen koru, mutta siitä sitten lisää toiste. :)